close menu

Понад тисячу конкурсантів з усіх куточків України візьмуть участь у другому фестивалі ROBOfirst 2018, який пройде 14-15 квітня в Українському домі на Хрещатику.

Тема фестивалю – «Вода і людина». В рамках глобального міжнародного проекту учасники представлять свої оригінальні рішення актуальних екологічних проблем за допомогою робототехніки. Команди вибирають конкретну тему та створюють прототипи роботів для вирішення поставленого завдання. Компетентне журі оцінить всі роботи та обере найкращу з них.

Групи діляться за віком. Молодші команди будуть працювати над динамічними LEGO-моделями по темі «Пригоди води», коли старші представлять повноцінні стартапи та інноваційні автономні рішення, які потрібно презентувати і захистити.

У фестивалі First LEGO League Junior зможуть взяти участь діти від 6 до 10 років, а у Всеукраїнському чемпіонаті First LEGO League – від 10 до 16.

ROBOfirst 2018 – це більше, ніж просто роботи. Це ціла концепція, присвячена актуальним проблемам сучасності. Всі завдання фестивалю пов’язані з водними ресурсами і їх експлуатацією.

Перший фестиваль ROBOfirst 2017 відбувся навесні минулого року. Темою було використання вторинної сировини. Захід відвідали понад 10 тисяч осіб.

Програма фестивалю

Програма фестивалю розроблена так, щоб і учасники, і гості відчували себе максимально комфортно.

Технічна студія «Винахідник» представить зони мейкерства, архітектури та роботехніки. Пройдуть майстер-класи з математики та географії, по розробці і створенню власних відео-ігор. Для найменших – аквагрим і столики з конструктором LEGO. Заодно гості можуть познайомитися з собаками-терапевтами та отримати ще один безцінний досвід.

Проводитимуться конкурси талантів, наукове шоу-експеріментаріум, різноманітні презентації та нагородження.

Для вчителів з учнями буде окрема зона Minecraft: Education Edition, присвячена одній з найпопулярніших ігор в світі. За останніми підрахунками, майнкрафт поступається тільки тетрісу. Основне призначення – отримати користь з дитячого захоплення. Тут можна буде дізнатися, як спрямувати зусилля в конструктивне русло, розвивати творчі здібності, логічне мислення, емоційний інтелект.

Не доведеться нудьгувати і гостям фестивалю. Вони зможуть поспостерігати за всіма етапами, подивитися на розробки учасників і навіть приєднатися самостійно. Крім того, можна буде зіграти з роботами в ігри: в робофутбол, робоперегони, збір артефактів або навіть імпровізовані бої сумо, покерувати роботом-загарбником. А можна і потренувати мозок, зігравши в кращі настільні ігри світу. Діти зможуть помалювати з роботом Пікассо.

Для зручності гостей в цьому році Roborseit розробили навіть спеціальний додаток з програмою фестивалю та детальною картою. У ньому можна дізнатися детальну інформацію про будь-яку команду і те, де вона знаходиться в той чи інший конкретний момент. Також все це можна знайти на сайті заходу.

А щоб насолоджуватися відпочинком і не турбуватися про дорогу, транспорт та планування маршрутів, компанія «Укр-Прокат» пропонує автомобілі в оренду в Києві. У нас – різні марки і моделі, будь-якої місткості та габаритів.






3 людей
переглядають цей автомобіль