close menu

Національний Сорочинський ЯрмарокПерші ярмарки з’явилися в Україні ще в давні часи. Майстри і ремісники, ткачі, столяри, бондарі, кравці продавали свої вироби. Чумаки торгували сіллю і рибою. Кожен пропонував те, в чому був бездоганним, і купував, що не міг зробити самостійно.

Зручне розташування на торговому шляху і на водному шляху «із варягів у греки» давало українцям масу переваг. У побуті були рідкісні продукти і вироби, монети і прикраси з різних країн. В середні віки до нас активно приїжджали купці з усієї Європи, привозячи свої товари і закуповуючи зерно, продукти, шкіру, вовну, мед. Так і з’являлися великі ярмарки, на яких можна було знайти що завгодно.

Найбільшими завжди були осінні або святкові торги. В цілому, практично в кожному місті проводилося по кілька ярмарків на рік. Торговельна діяльність стала повноправною і об’ємною економічною сферою, що сприяє розвиткові міст.

Полтавські ярмарки

Шлях чумаків практично завжди проходив через Полтавські землі. Уже в ті часи тут постійно проводилися масштабні торги, на які з’їжджалися купці і покупці з усієї країни.

Тут же постійно гостювали і мандрівні музиканти, співаки, актори і цілі колективи. Час ярмарків – благодатний для концертів та вистав. Задоволена публіка стежила за численними виступами і активно брала участь в народних забавах та гуляннях. Так ярмарки перетворилися не тільки в торгове, але і в культурне явище.

Сорочинський ярмарок довгий час був не надто відомим, поки одного разу про нього не написав Гоголь, який народився неподалік у селі Великі Сорочинці.

За традицією ярмарок проходить в третю суботу серпня. Тривалість – 5-7 днів. Урочисте відкриття завжди починалося театралізованою виставою з гогольськими персонажами.

Сорочинський ярмарок сьогодні

Сьогодні на Сорочинському ярмарку можна купити що завгодно: одяг, взуття, домашнє приладдя, предмети побуту, їжу, напої, хутряні та шкіряні вироби, текстиль, тощо.

Сучасний Сорочинський ярмарок – це не тільки торгові ряди, а й справжня виставка народних товарів, мистецтв, майстерності ремісників. Тут можна приємно провести час та обзавестися корисними контактами для власної справи.

Щорічно Великі Сорочинці відвідують десятки і сотні тисяч гостей, включаючи туристів з усього світу. Місцева ярмарок – одна з візитних карток фестивальної України. Тут щорічно створюються різні тематичні куточки і локації, популярні музиканти дають концерти, проводяться різні розваги, конкурси та розіграші. Регулярно встановлюються і місцеві рекорди – гігантські короваї, торти та інші частування на будь-який смак.

Дістатися до Полтави з Києва можна кількома способами: автобусом, поїздом або власним автомобілем. Залежно від маршруту, на дорогу піде близько 5 годин. Машиною найзручніше їхати через Бориспіль, Яготин, Лубни, Широке і Решетилівку.

Щоб дорога була зручнішою та швидшою, компанія «Укр-Прокат» пропонує автомобілі в оренду. В автопарку такі моделі, як Smart, Toyota Corolla, Smart Fortwo cabrio, Renault Fluence, Skoda Fabia Combi, Skoda Fabia, Citroen c-elysee, WV Polo, Nissan Qashqai, Hyundai Accent, Seat Toledo, Renault Megan, Ford Mondeo, Ford Focus , Chevrolet Captiva, Honda CR-V та інші. Вартість залежить від моделі машини і термінів оренди.






6 людей
переглядають цей автомобіль