close menu

Прокат автомобілів – послуга, яка стає все популярнішою і доступнішою з кожним роком. Закордоном, наприклад, кожен третій хоча б раз в житті користувався сервісом оренди транспортного засобу. В Україні ця послуга теж максимально спрощена, а тому інструкція «як взяти в оренду автомобіль» помістилася в одному невеликому матеріалі.

З чого почати?

Спочатку визначіться з тим, що вам потрібно і виходячи з цього пошукайте сервіс прокату. Більшість служб, звичайно, працює по одній і тій самій схемі – здає в оренду авто різних класів, вартість прокату яких залежить від терміну, на який укладається договір. Але є винятки.

Деякі сервісні точки, які здають транспортні засоби в оренду – роблять акцент на короткостроковому прокаті, а тому знижують ціни для клієнтів, які бажають укласти договір на один-два дні. Інші, навпаки, лояльно відносяться до замовників, які планують користуватися машиною кілька місяців. Одним словом, перш ніж звертатися до служби, вирішіть на скільки днів вам потрібен автомобіль, якого класу і скільки ви готові витратити на оренду. Коли відповіді на ці запитання будуть знайдені, перегляньте пропозиції в мережі, цілком можливо, що ви знайдете якусь акцію або знижку на оренду.

Оформлення замовлення

Замовити автомобіль ви можете по телефону або під’їхавши в офіс компанії. Якщо вам потрібна машина на конкретну годину і ви хочете оформити її біля будинку або роботи, то найкращим варіантом буде зателефонувати в компанію. Ви зможете поставити запитання, на які не знайшли відповіді на сайті і домовитися про оренду. Якщо ж, забрати автомобіль ви зможете в офісі – відвідайте компанію в будь-який зручний час, не забувши взяти з собою водійські права. Деякі сайти оснащені формою попереднього замовлення – завдяки їй, ви можете вибрати автомобіль і залишити координати, щоб оператор передзвонив Вам.

Коли всі нюанси улагоджені, менеджер надасть вам договір оренди, з яким потрібно ретельно ознайомитися. Пам’ятайте, що з моменту підписання паперів, ви несете відповідальність за транспортний засіб, а тому порядок оформлення оренди повинен бути наступним:

– Ви оглядає автомобіль. Важливо, щоб його стан повністю був відображений в договорі. Якщо ви помітили вм’ятину або те, що кондиціонер в салоні не працює, вимагайте внести інформацію про це в договір або надати іншу машину. Якщо ви не зробите цього, то потім будете нести відповідальність за всі несправності.

– Підписуєте договір вже після огляду автомобіля. Якщо менеджер компанії пропонує вам підписати папери і піти отримати транспортний засіб – наполягайте на тому, щоб оформити оренду тільки після того, як своїми очима побачите транспортний засіб.

Якщо ви оформили оренду через інтернет, то порядок замовлення відрізняється. Вас попросять вибрати автомобіль і термін оренди, оплатити (повністю або частково) вартість прокату. Такий формат практикують майже всі закордонні оператори і це дійсно зручно.

Сам процес оформлення оренди займає не більше п’яти хвилин, ви надаєте менеджеру необхідні документи, а він вам договір, і машина переходить до вас у тимчасове користування. Не забудьте, що повернути авто ви повинні з повним баком бензину і не пізніше встановленої компанією години. Але якщо ви з якихось причин не встигаєте повернути транспортний засіб в термін – вам запропонують оплатити додаткову добу або скористатися опцією «повернути авто в неробочий час».






4 людей
переглядають цей автомобіль