close menu

Найкращі гастрономічні фестивалі УкраїниУкраїна відома не тільки багатою історією, а й дивовижною ситною, смачною та колоритною кухнею. Саме тому гастрономічний туризм з року в рік залишається одним з найбільш популярних напрямків.

Ось лише мала частина фестивалів та тематичних свят по всій країні.

Фестиваль кави у Львові

Львівський кавовий фестиваль проводиться у другій половині вересня. Його завдання – зібрати разом всіх, хто небайдужий до культури приготування та споживання ароматного напою. Тут своїми секретами відкрито діляться професіонали та експерти, а цінителі можуть порівняти незвичайні сорти кави та методи заварювання.

Також гостей чекають апетитні частування, десерти, шоколад. Разом з кавою можна купити необхідне обладнання та аксесуари. Свої презентації та дегустації влаштовують різноманітні гастрономічні бренди.

Національний Сорочинський Ярмарок, Великі Сорочинці

Сорочинський ярмарок традиційно проводиться в 20-х числах серпня біля села Великі Сорочинці. Щорічно його відвідують десятки тисяч гостей з усього світу.

Це не тільки найбільший торговельний, промисловий та ремісничий ярмарок, а й справжня виставка народних товарів і мистецтв. Особливе місце займає гастрономічний напрямок. Тут можна спробувати унікальні національні страви, придбати рідкісні та виключно екологічні продукти.

Регулярно встановлюються і місцеві рекорди – гігантські короваї, торти та інші частування на будь-який смак.

Фестиваль національної кухні, Луцьк

Регулярний фестиваль національної кухні в Луцьку проводиться у вихідні, у другій половині вересня, в парку ім. Л. Українки. У програмі заходу – частування національними українськими стравами, змагання та конкурси, майстер-класи від кращих кухарів.

Між собою змагаються торговельні заклади і гастрономічні бренди. Проводиться свято молока між відомими молочними виробниками України. Приємний плюс – розважальна програма, торгові ряди, сувеніри, святковий ярмарок. Для дітей – особлива програма.

Свято полуниці, Одеса

В кінці травня на вихідних в сонячній Одесі проводиться яскравий і незвичайний безкоштовний фестиваль полуниці з тематичними вечірками та заходами.

Свято першого ароматного врожаю символізує початок літнього сезону. На гостей чекають дивовижні і нестандартні страви з полуниці, майстер-класи, ігри, конкурси. Особливим попитом користуються напої та десерти. Приємний бонус – фестиваль здорової їжі, приурочений до заходу.

Вулична їжа, Київ

Раз на місяць на вихідних на території арт-заводу Платформа в Києві проводиться фестиваль вуличної їжі. Особливість – різні теми. Це національна, середземноморська, східна, індійська, американська та інші кухні.

Також проводяться фестивалі вина, сиру, крафтового пива. Постійний супровід – музична та розважальна програма, барахолка, розіграші, благодійні заходи.

Серед інших популярних фестивалів – «Галицька дефіляда» в Тернополі, фестивалі меду і вина «Сонячний напій» і «Закарпатське божоле» в Ужгороді, «Гуцульська бринза» в Рахові, безліч інших тематичних заходів різного розмаху у всіх куточках країни.

А щоб встигнути з комфортом потрапити на всі цікаві заходи, компанія «Укр-Прокат» пропонує автомобілі в оренду. В наявності Smart, Toyota Corolla, Smart Fortwo cabrio, Renault Fluence, Skoda Fabia Combi, Skoda Fabia, Citroen c-elysee, WV Polo, Nissan Qashqai, Hyundai Accent, Seat Toledo, Renault Megan, Ford Mondeo, Ford Focus, Chevrolet Captiva, Honda CR-V та інші моделі на будь-який смак.






3 людей
переглядають цей автомобіль