close menu

За нормами дитина повинна подорожувати в спеціальному автомобільному кріслі до 10-12 років. І якщо з дітьми старшого віку часто ігнорують це правило, то з малюками рекомендується дотримуватися його беззастережно. І ми можемо назвати щонайменше 5 причин, чому:

  1. Інформація про те, що автокрісло в три рази підвищує шанси дитини вижити в аварії – не маркетинговий міф. Вона підтверджена численними краш-тестами з імітацією реальних ДТП і манекенами. Дитина, що не пристебнута в автокріслі, практично завжди пробиває вікно і вилітає на кілька метрів з транспорту. Для цього не потрібна навіть колосальна швидкість. Досить повсякденних 50-60 км/год.
  2. Може здатися, що надійніше і зручніше, коли дитину тримає на руках дорослий пасажир. На практиці ж статистика в такому випадку ще гірша. Дорослий вилітає вперед при зіткненні з куди більшою силою, адже як мінімум більше важить. А значить маленький манекен в рази сильніше вдаряється об переднє сидіння.
  3. Штатний ремінь безпеки не розрахований на дітей. Всі розміри підібрані під дорослих пасажирів. У разі аварії або просто різкого гальмування він не втримає малюка. Причому це стосується не тільки зовсім маленьких, але і новоспечених школярів ростом до 140 см. Ремінь банально проходить по тілу не там, де повинен. А це в підсумку може призвести до ще більш серйозних травмам внутрішніх органів. З тих же причин дітям банально некомфортно на дорослому сидінні, особливо у випадку довгих поїздок. Спеціальні автокрісла набагато зручніші та оснащені регулюванням спинки, щоб чаду було комфортно і безпечно відпочивати в будь-якому віці.
  4. Навіть найспокійнішим батькам складно рівно і гладко вести машину, поки не зрозуміло, що відбувається за спиною і чим зайняте улюблене чадо. Концентрація на дорозі зменшується в кілька разів. А значить і істотно зростає ризик аварії. У деяких країнах молодих батьків навіть не виписують з пологового будинку, поки ті не встановлять автокрісло. Також заборонено возити без нього дітей до 12 років на передньому сидінні і до 7 років – навіть на задньому. По всій Європі це обкладається великими штрафами.
  5. Маленькі діти дуже активні і допитливі. По суті, автокрісло додатково обмежує рухливість малюка, щоб він не ліз в приладову панель або вікно, не намагався розблокувати двері, не перелазив між сидіннями і не інспектував вміст кишень і багажника. Особливо це важливо, якщо в салоні більше немає інших пасажирів.

Автокрісла проектують кращі інженери на основі реальних досліджень, тестів і даних про ДТП. Під час тестування відіграються найрізноманітніші ситуації з манекенами. Незалежні дослідження проводять спеціалізовані організації. Вони також оцінюють комфорт, екологічність, практичність і інші властивості. Більшість сучасних моделей високої якості значно перевершують і без того жорсткі вимоги, виставлені за нормативами сертифікації.

Якщо ви не користуєтеся автомобілем постійно і вам ні до чого купувати автокрісло, з якого дитина постійно виростає – ви можете орендувати машину відразу з відповідною моделлю. Для цього звертайтеся до нас в «Укр-Прокат» в Києві!






3 людей
переглядають цей автомобіль