close menu

Впевненість за кермом – один з головних секретів безпеки на дорозі. Чим спокійніше та раціональніше ви керуєте машиною – тим менший ризик виникнення аварійних ситуацій. Саме тому водіям-новачкам так важливо якнайшвидше освоїтися в новому амплуа.

Ми пропонуємо кілька простих хитрощів, які допоможуть впоратися з хвилюванням.

  1. «Ні» дорогим автомобілям. У перші місяці водіння або після тривалої перерви у вас не буде достатньо досвіду, впевненості і швидкості реакції, щоб стрімко зорієнтуватися в будь-якій дорожній ситуації. Тому мінімальні пошкодження і проблеми не виключені – це нормальний процес. Не поспішайте відразу сісти за кермо дорогої іномарки: зверніть увагу на прості бюджетні моделі або використані раніше машини. Тим більше, чим новіша машина – тим складніше для новачка її системи. Краще спочатку освоїти базові навички, а вже потім підбирати альтернативи. Головне, щоб авто було справним – це легко перевірити на автосервісі. І ставитеся до ситуації простіше: машина повинна бути зручним інструментом, а не недоторканною «священною коровою». Інакше який в ній сенс?
  2. Короткі і прості маршрути. Якщо у вас мало досвіду, давно не було практики, ви вперше сіли за кермо нової машини або приїхали в інше місто – не поспішайте влаштовувати оглядову екскурсію по всіх околицях. Спочатку вивчіть кілька простих маршрутів, причому бажано – не самих жвавих ділянок і не в годину пік. Знайома траса завжди додає впевненості. А вже потім поступово почнете нарощувати обороти, коли відчуєте готовність.
  3. Спокій і ще раз спокій. Реальні дорожні ситуації відрізняються від ілюстрацій в книгах і на заняттях. Всі водії поводяться по-різному, а обставини іноді змінюються з кожною секундою. Звичайно ж, не варто ігнорувати базу, отриману на курсах водіння. Але головне – зберігайте спокій і орієнтуйтеся по ситуації. Частково допоможе в цьому спостереження за іншими більш досвідченими водіями.
  4. Невербальна комунікація. На дорозі завжди є свої правила спілкування. Це різноманітні невербальні знаки: звукові і світлові сигнали, жести. Ознайомтеся з ними заздалегідь та зверніть увагу, як використовують їх інші автомобілісти. Це допоможе орієнтуватися в ситуації і відчувати себе впевненіше.
  5. Оціночні судження. Не поспішайте сприймати занадто близько чужу критику, думки або рекомендації. Якщо будь-яка дія більш досвідченого водія викликає у вас побоювання – не поспішайте повторювати її. Впевненість в маневрах прийде пізніше. І не реагуйте на необгрунтовану критику. Пам’ятайте, що ніхто не народжується чудовим водієм і досвідченим гонщиком. Для всього потрібен час, практика і досвід.

А якщо ви не хочете дбати ще й про технічні дрібниці в поїздці, звертайтеся до нас. Тоді вам не доведеться думати про стан чи комплектацію авто, а заодно ви зможете самостійно спробувати різні моделі та вибрати кращу для себе. Все вирішує орендована машина, підібрана спеціально під ваші запити, плани і бюджет. Для цього компанія «Укр-Прокат» пропонує вам великий автопарк в Харкові за гнучкими цінами!






5 людей
переглядають цей автомобіль