close menu

Буковель – найбільший гірськолижний курорт України, який знаходиться неподалік від села Поляниця. Це Івано-Франківська область, по дорозі від Яремче. Курорт знаходиться прямо в горах – на висоті 920 метрів, а найвища точка – 1372 м. Це гора Довга на Горганському масиві. Її південні і північні схили досить круті, а ось західний – пологий. У 2012 році Буковель став найшвидшим у розвитку гірськолижним курортом в світі.

Добиратися до Буковеля найзручніше на власному автомобілі. Так вам точно не доведеться витрачати час на пересадки. У вашому розпорядженні весь автопарк «Укр-Прокат» в Буковелі!

З чого все починалося?

Історія Буковеля почалася якихось 20 років тому, в 2000 році. У 2001 відбувся пробний запуск першого канатного підйомника довжиною 691 м. Паралельно розробляли парнокрісельну канатну дорогу і нові схили. У 2004 з’явився бугельний підйомник для буксирування лижників і сноубордистів.

З 2003 до 2011 року кількість відпочиваючих в Буковелі зросла з 48 тисяч до 1,2 мільйонів денних відвідувань. Серед гостей дуже багато іноземних туристів. Незважаючи на складнощі з правами власності, пов’язані з приватизацією ПриватБанку в 2016 році, Буковель продовжує активно розвиватися. Зараз тут маса варіантів розміщення, багатоповерхові паркінги і ресторани на будь-який смак.

Оздоровчий центр

Спочатку Буковель проектували, як лижний курорт, тому в першу чергу розробляли траси і підйомники. Але з 2008 року почався активний розвиток оздоровчого напрямку. Завдяки наявності джерел мінеральних вод вдалося створити повноцінний бальнеологічний центр. Зараз він обладнаний найсучаснішим діагностичним і медичним обладнанням.

Тут допомагають людям з порушеннями опорно-рухового апарату, а також лікують шлунково-кишкові захворювання. Мінеральну воду всі бажаючі можуть набрати в безкоштовному бюветі. Крім того, є чани з мінеральною водою і фітотерапією.

Спортивний Буковель

Для лижників та сноубордистів у Буковелі обладнано близько 68 км трас зі сніговими гарматами. Вони зосереджені на горах Довга, Буковель і Чорна Клева. Тут є варіанти для новачків і екстремальні «чорні» траси. Найбільше трас середньої складності. За рахунок снігових гармат сніговий покрив благополучно тримається з листопада до кінця квітня. Кілька трас обладнані додатковим освітленням.

Пропускна здатність 16 підйомників – 34 700 осіб за годину. Є сноупарк, пункти прокату і лижна школа. У Буковелі проводили турніри з триатлону. Все частіше сюди приїжджають і любителі велоспорту, незалежно від сезону. На схилах може водночас перебувати до 12 000 чоловік, і нікому не буде тісно.

Буковель влітку

Всупереч стереотипам, Буковель – це не тільки зимовий відпочинок. У теплу пору року тут теж досить розваг на будь-який смак. Активно розвивається еко-туризм, є багато туристичних маршрутів. Тут же знаходиться найбільше штучне озеро в Україні – його площа 6,8 га. Облаштований пляж, підігрів, зони для риболовлі. Можна покататися на конях або відправитися в джип-тур, діє велопрокат і скалодром. Є спортивні майданчики, оренда альтанок, більярд, боулінг, екстрим-парк і дитячі клуби.






3 людей
переглядають цей автомобіль