close menu

Всі знають Київ, як столицю України. Але це далеко не єдине, чим знамените старовинне місто. Можна нескінченно говорити про його визначні пам’ятки, повністю оглянути які не вистачить і кількох тижнів. Але на цей раз ми хочемо розповісти про ті самі фішечки та особливості, які надають Києву його особливого колориту і стали його візитною карткою в світі!

Фунікулер

Фунікулер – один з найцікавіших символів Києва, який відразу після своєї появи зі звичайного транспорту перетворився в справжню пам’ятку. Перший рейс фунікулер зробив ще в 1905 році, а до тих пір люди змушені були добиратися з Нижнього міста у Верхнє по сотням старих дерев’яних сходів.

Київський торт

Звичайно ж, не можна обійти стороною цей символ міста. Київський торт купують на сувеніри, везуть в інші міста і країни. Рецепту вже понад 50 років, і навколо нього крутиться якась неможлива кількість чуток. За найпопулярнішою легендою це була помилка працівників фабрики Карла Маркса, які намагалися замаскувати її і видати за новий рецепт. Хіба тоді хтось міг припустити, чим все обернеться?

Котлета по київськи

Говорячи про гастрономічний Київ, не можна не згадати і цей рецепт, який давно люблять по всьому світі. Тепер французи і американці сперечаються, кому першому спала на думку така ідея. А українські кухарі продовжують завертати ароматне вершкове масло з травами і спеціями в ніжне куряче філе.

Київські мурали

Можна як завгодно ставитися до творчості художників-муралістів, але з 2014 року Київ став одним з найбільших європейських центрів муралів. Величезні картини зустрічаються в найнесподіваніших місцях – покинутих двориках, в глибині спальних районів або практично за межами міста. У проекті беруть участь відомі художники з Іспанії, Аргентини, Австралії, Португалії та інших країн. Ентузіасти давно зібрали карту робіт. Але не скрізь можна зручно дістатися громадським транспортом. Тому, щоб встигнути об’їхати хоча б найцікавіші з них, рекомендуємо підібрати автомобіль в автопарку «Укр-Прокат»!

Києво-Печерська Лавра

У Києві величезна кількість релігійних святинь, але Лавра – по-справжньому унікальна. Монастирський комплекс внесений до списку спадщини ЮНЕСКО, і щорічно його відвідують близько 45 мільйонів туристів з усього світу. Крім надземної частини особливу цінність представляють печери. Історія Лаври почалася в далекому 1051 році саме з них.

Андріївський узвіз

Складно уявити туриста, яка не викроїть кілька годин для прогулянки Андріївським узвозом. Крім безцінної історичної та культурної складової, театру і будинку-музею Булгакова тут можна купити найцікавіші автентичні сувеніри, пройтися до вулиці художників, побачити старовинну Андріївську церкву або загорнути на психоделічну Пейзажну алею. До речі, є легенда, яка свідчить, що раніше на місці Києва було море. І воно знову заллє столицю, коли пролунає дзвін Андріївських дзвонів. Саме тому Андріївська церква – єдина в місті, на якій немає жодного дзвону.






2 людей
переглядають цей автомобіль