close menu

3 листопада о 19-00 у Великому залі ХАТОБ на вулиці Сумська, 25 пройде концерт Dan Balan! Не пропустіть, адже його шоу не дарма відомі буйством емоцій і фарб.

Dan Balan – унікальний виконавець. Він не тільки вокаліст і автор музики до своїх пісень, а й продюсер. А його слава мультиінструменталіста йде далеко попереду нього.

У 2009 році Дан Балан став першим в історії молдавським композитором, який був номінований на Grammy – найважливішу і престижну премію музичної індустрії. Номінували його як співавтора хіта Ріанни і репера T.I. «Live your life». Протягом шести тижнів пісня очолювала чарт Billboard Hot 100, всього за тиждень перескочивши з 80-го місця на 1-е. В результаті сингл «Live your life» чотири рази отримав платиновий статус.

У той же час перевидається реліз «The Power of Shower» з кількома новими творами. А новий сингл «Chica Bomb» ознаменував собою новий етап у творчості Дана Балана.

З тих пір в скарбничку артиста потрапили і інші почесні нагороди: MTV Music Awards і Echo Awards.

Початок творчого шляху

Непростий творчий шлях Дана Балана почався відразу, як тільки молодий чоловік кинув інститут та зайнявся просуванням свого рок-гурту. Перші концерти проходили в залах заводів в Кишиніві. Але вже незабаром численні експерименти з клавішами привели до народження нового проекту.

У 1999 році з’являється гучний на весь світ гурт O-Zone. У тому ж році виходить перший альбом «Dar unde esti», до якого увійшли 13 треків. Платівка відмінно злетіла в Молдові.

Після довгих кадрових перестановок в гурті, Дану Балану нарешті вдалося продовжити творчу діяльність. Весь 2001 рік він провів в студії в роботі над новим альбомом. Він розіслав новий реліз в різні звукозаписні студії, після чого офіційно розпочав співпрацю з лейблом Cat music. Альбом «Number 1» побачив світ у 2002 році.

Перший відеокліп гурту музикант зняв на трек «Numai tu». Хоча він не став суперхітом, він все ж отримав премію MTV Romania Music Awards в номінації «Кращий відеокліп».

Але вже незабаром нова композиція «Dragostea Din Tei» впевнено захопила перші місця чартів тридцяти країн по всьому світу. І в житті Дана Балана почався принципово новий етап.

Останні успіхи

У початку 2014 року Дан Балан зайнявся записом власного студійного альбому в Лондоні. Там він проявив себе як автор текстів, музики і як продюсер кожного треку. Записувався альбом на студії «Abbey Road» за участю Великого Симфонічного Оркестру Британського Союзу Музикантів, хору London Community Gospel Choir і Великого Лондонського хору London Voices.

У проекті взяли участь і багато успішних музикантів. Наприклад, барабанщик групи Massive Attack Джуліан Браун, перкусіоніст Енді Дюнкан, який працював з Девідом Боуї і Роббі Вільямом, гітарист Сетон Даунт, який працював з Кайлі Міноуг і Неллі Фуртадо. Першим треком стала експериментальна композиція «Додому», яка принципово відрізнялася від усієї ранньої творчості музиканта.

А щоб швидко і зручно дістатися куди завгодно, беріть автомобіль в оренду у Харкові. Компанія «Укр-Прокат» надає великий вибір машин різних марок і місткості!






4 людей
переглядають цей автомобіль