close menu

Зима – аж ніяк не привід сидіти вдома! Зимові подорожі по засніжених дорогах і свіжому морозному повітрю – окреме задоволення. Тим більше, з орендованою машиною це задоволення можна зробити ще й максимально комфортним.

Розповідаємо кілька ідей, куди відправитися взимку по Україні!

Гарячий глінтвейн в Херсонській області

На шляху до Херсону знаходяться винні угіддя князя Шато Трубецького. Це єдине збережене історичне шато в Україні. Перші виноградники в цьому регіоні з’явилися в кінці дев’ятнадцятого століття. Тут вирощували два сорти – Каберне Совіньон і Рейнський Рислінг. Уже після першого врожаю шато заслужено посіло перше місце на міжнародній виставці у Франції!

Десять років тому будівлю повністю відреставрували, а попутно знайшли дві унікальні пляшки 1914 року. Вам люб’язно розкриють секрети приготування вин, запросять на дегустацію і на шопінг в фірмовому магазині! І не забудьте оцінити околиці з оглядового майданчика на башті!

А після шато прямуйте до знаменитого гейзера Херсонської області. У селі Бехтери поблизу Залізного Порту є гарячі джерела з термальною водою і купальнями. Справжній оздоровчий зимовий відпочинок!

Карпати – вічна класика

Краще гір можуть бути тільки зимові гори. Карпати – це і розкішна природа, і колоритні різдвяні свята в невеликих селищах, а приголомшливі гірськолижні траси Буковеля.

Відвідайте Плав’є, в якому знаходиться гірськолижний комплекс Плай. Взимку тут працюють п’ять трас для новачків і професіоналів. На один день варто піднятися на гору Піп Іван і відвідати метеостанцію 1936 року, стіни якої збереглися до цих пір. На машині дуже зручно добиратися до фортеці Палану в Мукачево і палацу графів Шенборнів або садиби Берегвар.

Романтика в Чернівцях

Чернівці давно вже називають містом закоханих за романтичну атмосферу, якою просякнуте повітря. Вона тільки посилюється, коли пухнасті сніжинки починають іскритися в різдвяних вогнях. По дорозі обов’язково загляньте в Кам’янець-Подільський. Взимку легендарна фортеця має зовсім інший вигляд!

Якщо погода дозволяє, сміливо заїжджайте в Національний парк Подільські Товтри з унікальним ландшафтом, мінеральними джерелами і навіть печерами.

Опішня – козацьке спадщина і столиця гончарства

Всі знають про Запорізьку Січ, але мало хто – про Опішне. Але ж цей самобутній куточок знаходиться всього в 300 км від столиці. Незначна відстань для орендованого автомобіля!

Опішня – ще й столиця гончарства. Всього сто років тому тут жили тисячі талановитих майстрів. І до сих пір місцеві вироби вражають уяву. Можна спробувати зробити перший глечик або чашу самостійно. І відвідайте Національний музей українського гончарства та відкриті садиби-музеї!

По дорозі зверніть в мальовничу і казкову Диканьку, прославлену Гоголем. Тут до сих пір панують особливий дух і атмосфера, які краще відчути самостійно.

Взимку під час морозів особливо важливо професійне оснащення і бездоганний технічний стан машини. Якщо ваш сімейний автомобіль з якихось причин не підходить для подорожі, це не привід змінювати плани! Адже у вашому розпорядженні весь автопарк «Укр-Прокат» у Львові з моделями на будь-який смак!






2 людей
переглядають цей автомобіль