close menu

Одеса – перший і найочевидніший варіант для всіх, хто планує відпочинок на морі. Перший, але аж ніяк не єдиний. В околицях міста є ще багато цікавих і не таких відомих місць, які привітно зустрічають туристів.

Ось деякі з них:

  • Кароліно-Бугаз і Затока. Обидва містечка знаходяться всього в десятці кілометрів одне від одного. Поблизу немає великих міст та великих трас. Тут тихо і спокійно. Кароліно-Бугаз – відмінний варіант для сімейного дозвілля, а Затока відома своїм нічним життям. Доїхати можна по трасі Одеса – Білгород-Дністровський P70. У Затоці також є однойменний аквапарк – цікавий, різноманітний і зовсім новий. А кордон між Чорним морем та Білгород-Дністровським лиманом задає великий розвідний залізнично-автомобільний міст.
  • Фонтанка. Класичне тихе селище міського типу знаходиться в годині їзди від Одеси. Тут можна розслабитися далеко від шуму і суєти великого міста. Відмінний варіант для любителів класичного дачного відпочинку. Доїхати можна на автомобілі або навіть на маршрутці.
  • Чорноморськ. Молоде курортне містечко розташувалося в 30 км від Одеси. Інфраструктура тут почала розвиватися тільки в 50-х, і то – виключно портова. Зараз же тут знаходиться ще і єдиний в Україні пляж, який отримував Блакитний прапор. З цікавих пам’яток – Музей образотворчих мистецтв і Приморські сходи на 155 сходинок – копія Одеських.
  • Південний. Ще один молодий курорт з’явився тільки в кінці 70-х. Тут знаходиться величезний припортовий завод і один з трьох найбільших портів України. У той же час активно розвивається туристична інфраструктура. Вже є гарна набережна, фонтани, ковані фігурки, свої визначні пам’ятки. А всього в 10 км – Коблево з винами і аквапарком. Добиратися можна машиною по трасі М14, близько 47 км.
  • Грибівка і Санжейка. Два схожих курорти в 40 км від Одеси. Вони примітні стрімким ландшафтом, мальовничими заходами і чистим повітрям. Рельєфна берегова лінія нагадує відому Лисячу бухту. У Санжейці є діючий маяк. Знаходяться обидва курори на півдорозі від Одеси до Затоки. Також можна скористатися трасою Одеса – Овідіополь.
  • Лебедівка. Село німецьких переселенців знаходиться трохи далі: в 120 км від Одеси. Зате вона розташовується в цікавому географічному регіоні: на стику Чорного моря і лиману Бурнас, відомого його лікувальними грязями. Їх розділяє мальовнича 9-кілометрова коса. Неподалік від селища знаходиться ліс – велика рідкість серед степу. Дістатися можна через Затоку або по трасі на Ізмаїл.
  • Кілійське Приморське. В Одеській області відразу кілька курортів називаються Приморськими. Найбільш мальовничий з них – в Кілійському районі. Тут можна відшукати довгоочікувані порожні пляжі і прогулятися по практично недоторканою косою. А неподалік знаходиться і солоне озеро Сасик. Від моря його відокремлює широка дамба, усіяна пляжами. Крім того, від Приморського зручно добиратися до Дунайського біосферного заповідника.

А щоб подорожувати в своє задоволення і оглянути всі цікаві околиці, зручніше орендувати автомобіль в Одесі. Для цього звертайтеся до нас! Компанія «Укр-Прокат» пропонує великий автопарк під будь-які потреби!






4 людей
переглядають цей автомобіль