close menu

Щоб автомобіль роками служив вірою і правдою, за ним потрібно доглядати, як і за будь-якою технікою. Навіть у досвідчених власників виникають питання і складнощі, а що вже говорити про новачків. Так що ділимося корисними секретами і лайфхаками від Укр-Прокат Харків!

  1. Перевіряйте тиск в шинах. Якщо він занадто низький, гума швидше зношується. А згодом збільшується ризик аварій і ростуть витрати. Так само не можна, щоб він був занадто високим. Для вимірювання досить звичайного недорогого манометра і інформації про оптимальне значення для вашої марки шин.
  2. Перевіряйте гальма. Несправні гальма – одна з основних причин аварій на дорогах. Як і будь-який механізм, вони зношуються, тому за ними важливо регулярно стежити, щоб несподівано не виявити поломку прямо в дорозі. Не варто чекати, поки вони почнуть очевидно скрипіти. Це просто небезпечно. Особливо ретельно вивчіть їх стан, якщо помітили затримку між натисканням педалі і зупинкою машини.
  3. Не користуйтеся авто з мінімальним запасом бензину. Звичайно, трапляється всяке, і нічого страшного, якщо вам доведеться доїхати до заправки з майже порожнім баком. Але не потрібно робити так постійно, бо це зношує паливний насос. Він просто вигорає, тому що працює на повну потужність, але нагнітати йому нічого. Краще, щоб кількість бензину в баку завжди була більше 25%.
  4. Слідкуйте за індикаторами. Коли ви кожен день знаходитеся за кермом, всі сигнальні маячки вже стають звичними. Настільки, що можна дійсно випустити з уваги важливу інформацію. Візьміть за звичку кожен раз, сідаючи за кермо, перевіряти всі дані на панелі. І особливо звертайте увагу на індикатор перевірки двигуна.
  5. Міняйте технічне масло. Не тільки паливо потрібно регулярно міняти. Витрата масла не так очевидна, але тим не менше саме воно забезпечує плавну, стабільну і безпечну роботу машини. Моторне масло – це мастило, яке запобігає надмірному тертю між активними елементами двигуна. Якщо його не вистачає, деталі перегріваються і зношуються.
  6. Обслуговуйте радіатор. Він знаходиться на своєму місці, щоб машина не перегрівалася і не промерзала. Якщо він зношується, або рідина всередині втрачає ефективність, температурний режим двигуна порушується. Це теж вірний шлях до поломок.
  7. Мийте днище. Все миють машину зверху, щоб вона була красивою і акуратною. Але не можна забувати і про днище, адже саме туди потрапляє весь бруд і сміття з дороги. Незважаючи на всі хитрощі розробників, повністю вирішити цю проблему не вдалося ще нікому. Пил, бруд і пісок скупчуються на рухомих частинах машини і призводять до поломки. Днище досить промивати шлангом хоча б раз на місяць.
  8. Доглядайте за фарами. Обов’язково очищайте поверхню від пилу і плям кожен раз, коли миєте скло. Це зручно, тому що підходять ті ж матеріали. І стежте за справністю ліхтарів, бо це знову питання безпеки. Краще перевірити фари з помічником, який скаже, чи все в порядку, поки ви будете включати їх по черзі і разом.

А якщо ви не хочете витрачати час на обслуговування автомобіля, вас виручить оренда! Вибирайте одну з машин в автопарку «Укр-Прокат», і про всі нюанси ми подбаємо замість вас!






6 людей
переглядають цей автомобіль