close menu

Великодні свята – один з найкращих періодів, щоб відправитися на вихідні до Львова. Місто з такою багатою історією і культурою, з такою кількість традицій і релігійних пам’яток, з його колоритом і атмосферою – це справжня знахідка для цікавого та веселого святкування.

Чим же зайнятися у Львові на Великдень? Варіантів безліч.

Наприклад, це чудовий час для туру по місцевим храмам і соборам. Можна взяти участь у святкових богослужіннях. Це цікавий і яскравий досвід навіть для тих, хто ніяк не пов’язує своє життя з релігією. Під час екскурсій можна познайомитися з правилами і порядками різних конфесій, монастирів і громад: русинської, вірменської, єврейської, польської, німецької. Неодмінно варто відвідати Успенську церкву, Латинську катедру, Вірменську церкву, Домініканський собор, Єзуїтський костел і каплицю Боїмів. А розбавити таку насичену програму можна приємним відпочинком у численних львівських кав’ярнях і шоколадницях. Місцеві кафе та ресторани часто радують на свята чимось особливим.

Святкову службу можна відвідати в будь-якому з львівських храмів. На вулицях – активні святкування, ярмарки, майстер-класи, фестивалі, невеликі вистави та реконструкції. Проводяться театралізовані ходи та обіди, фольклорні концерти, і все це в супроводі яскравих вогнів, веселих посмішок та апетитних ласощів.

На Площі Ринок з року в рік проводяться масові флешмоби та забави. Наприклад, поливаний понеділок, під час якого всі бажаючі можуть поливати один одного водою з водяних пістолетів і кидатися водними кульками.

Великодній ярмарок

На окрему увагу заслуговує щорічний великодній ярмарок, який проводиться вже більше п’яти років. Всю алею від Оперного театру до пам’ятника Шевченка займають близько сотні затишних дерев’яних будиночків, в яких розміщуються торгові точки з сувенірами, подарунками та частуванням.

На святковому ярмарку можна купити традиційну вишитий одяг, аксесуари та прикраси ручної роботи, унікальні лляні речі, цілющі карпатські чайні суміші, мед, солодощі, шоколад, каву, кераміку, ковані та шкіряні вироби.

У зоні майстерні постійно проводяться виставки і майстер-класи, які організують майстри зі Львова, Волині, Тернополя, Києва, Полтави, Херсона, Житомира, Запоріжжя. Тут можна створювати ляльок і мотанки, розписувати іграшки, зайнятися створенням писанок, спробувати свої сили в гончарській справі. Можна плести з лози, трав, соломи, навчитися вишивати, ткати і створювати килими, різати по дереву, робити свічки, працювати з керамікою або склом і навіть викувати власний унікальний виріб. Є облаштовані фотозони, проходять фестивалі і конкурси, різноманітні розваги для дітей і святкові частування.

Великдень у Львові завжди проходить незвично. Тут свої традиції, адже роками Львів піддавався впливу польської та австро-угорської культур. Тут – дивовижне поєднання звичаїв різних народів, так що нудьгувати точно не доведеться.

А щоб під час відпустки не витрачати час на транспорт, планування маршруту та інші проблеми, можна взяти автомобіль в оренду у Львові. Компанія «Укр-Прокат» пропонує різні марки і моделі, різного розміру і місткості.






7 людей
переглядають цей автомобіль