close menu

Отримати від свого автомобілю максимум, розігнатися до непристойно високої швидкості, долаючи по 150 – 200 кілометрів за годину – хіба кожен водій не мріяв про таке хоча б раз? Сьогодні ми розповімо, де саме можна втілити таку мрію, та ще й на цілком законних підставах.

Німеччина

Здавалося б, чим вище швидкість, тим більше вірогідність аварії. Так і є, саме тому високі швидкості зумовлюють більш суворі вимоги до автомобіля, дорожнього покриття та навичок водія. Аби мінімізувати ризики, майже в усіх населених пунктах діють досить жорсткі обмеження, порушення яких карається не менш жорсткими штрафами.

В той же час, на федеральних багатокілометрових трасах, які в різних країнах іменують хайвеями, автобанами, моторвеями або федеральними шосе, такі обмеження значно м’якіші, а в деяких місцях планети – і зовсім відсутні. Звичайно, мова йтиме про багатосмугові, спеціально спроектовані траси, що дозволяють автомобілістам долати більші відстані за менший час.

На початку нашого списку, звісно, Німеччина – величезна, розвинута європейська країна, де на десятках тисяч кілометрів знаменитих автобанів, обмеження швидкості відсутні. Але тут важливо пам’ятати деякі моменти. По-перше, на величезній кількості автобанів обмеження все ж існує і складає 130 км/г, а, по-друге, на «безлімітних» автобанах таке обмеження теж існує. Різниця полягає у тому, що порушення швидкісного режиму на такому шосе не караються штрафами. Але, якщо таке перевищення призвело до ДТП, санкції до порушника будуть значно жорсткішими, ніж до учасників того ж ДТП, що не порушували швидкості. І це ще не все, адже існує і «по-третє». Воно полягає у тому, що, при ускладненні погодних умов, світлові табло попереджають усіх учасників руху по значні обмеження швидкості – до стандартних 80 – 90 км/г.

Острів Мен

А ось острів Мен належить до місць, що прославились дійсно екстремальними швидкостями, що, до речі, щороку призводить до численних жертв. Адже, саме тут з самого початку XX сторіччя проводиться знаменита мотоциклетна гонка Tourist Trophy, що давно отримала титул найнебезпечнішого офіціального змагання людей та техніки. Під час змагання гонщики проносяться мальовничими дорогами, «прошиваючи» навколишні села на швидкості до 210 км/г.

Індія

Не чекали побачити у цьому списку Індію? Це і насправді, країна контрастів, та ще й яких. Наша стереотипна уява тут же малює картини, де величезний натовп бідно вбраних людей на «вбитих» мопедах, мотоциклах та пошарпаних авто створюють цілковитий хаос на дорозі. Частково так і є. Однак, не всі знають, що у частині південних штатів Індії до останнього часу були повністю відсутні будь-які обмеження руху по швидкості. Та чи є в Індії на чому ганяти з шаленою швидкістю? Смішніше виглядали лише обмеження для вантажівок до 200 км/г. Але уже в 2018 році тут були встановлені більш адекватні обмеження: на швидкісних шосе – до 120 км/г, а на національних шосе – до 100 км/г.

Арабські Емірати та Італія

А ось у Об’єднаних Арабських Еміратах існує траса E11, довжиною у 560 км, що зв’язує два найбільші міста країни: Абу-Дабі та Дубай. Її збудували ще у 80-х роках минулого сторіччя, а трохи пізніше значно модернізували. З початку 90-х обмеження швидкості тут складають 160 км/г. Утім, нещодавно його знизили – до майже стандартних 140 км/г.

Цікаво, що найскладніше розібратися у швидкісних обмеженнях, які існують на одній з швидкісних автомагістралей Італії. Офіційно, на автобані А1, ключовій транспортній артерії країні, встановлено обмеження – до 150 км/г, але фактичне обмеження – все ж 130 км/г – і краще його не перевищувати. Отже, народна мудрість, що закликає їхати тихіше, аби бути далі, актуальна і сьогодні в усіх куточках світу.






7 людей
переглядають цей автомобіль