close menu

Можна довго сперечатися, які автомобілі кращі або гірші, але статистика говорить сама за себе. При цьому потрібно розділяти легковий і легкий комерційний транспорт. Незважаючи на те, що другому належить куди менша частка ринку, вона все-таки досить істотна – більше 10%.

Головними брендами 2020 року залишаються Renault, Toyota, KIA, Skoda, Hyundai, Nissan, Volkswagen, Peugeot, Suzuki і Mazda – саме в такій послідовності. А ось серед комерційних авто лідирують Fiat, Renault, Citroen, Peugeot і Ford. Серед автомобілів типу VAN лідирують Fiat Doblo, Renault Dokker, Peugeot Rifter, Citroen Berlingo і Renault Master.

Боротьба за перше місце

Складно визначити однозначного переможця між популярними кроссоверами Toyota RAV4 і Renault Duster. Це моделі різних цінових категорій, але в той же час протягом усього року вони йдуть практично на рівних. Toyota RAV4 в результаті лише незначно випереджає свого головного конкурента.

Універсальний мас-маркет

Третє і четверте місце в списку популярності займають дві самі «ходові» універсальні моделі. Це корейський кросовер KIA Sportage і бюджетний Renault Logan. Обидва автомобілі недорогі і користуються значним попитом і серед тих, хто купує авто для особистого користування, і серед юридичних осіб. Саме ці машини найчастіше купують в корпоративні автопарки або для служб таксі. Незначні провали в продажах зазвичай пов’язані тільки з перебоями в поставках. Зовсім трохи поступається хетчбек Renault Sandero.

Стабільність – ознака майстерності

Продажі Toyota Land Cruiser Prado від сезону до сезону залишаються практично незмінними. З урахуванням цього модель вже практично можна назвати класикою. На її показники не впливають жодні кризи та перебої. Більш того, продажі стабільно збільшуються з випуском модернізованих і більш потужних модифікацій.

Новинки на ринку

Нова модифікація Skoda Octavia користується помітним успіхом, і теж входить в топ продажів. Хоча свою частку тут вносить і її попередниця Octavia A7, яка продовжує успішно продаватися.

Прорив року

Хороший ривок в показниках продажів показує Nissan Qashqai, і теж вривається в десятку найпопулярніших авто в Україні. Йому нарешті вдалося обігнати головного конкурента – Mazda CX-5. З проривів року також варто відзначити Peugeot 2008, Ford Kuga і Peugeot Rifter. Ці авто не потрапили в топ популярності, але показники їх продажів виросли в 2-2,5 рази, порівняно з попереднім звітним періодом.

Цікаві факти

Виходячи з цієї статистики ми в «Укр-Прокат» в Одесі відзначили пару цікавих закономірностей. По-перше, серед найпопулярніших автомобілів вдвічі більше кросоверів. А ось класичний тип кузова здає позиції.

Крім того, результати змінилися, порівняно з попередніми роками. Наприклад, KIA Sportage довго утримував перше місце. Трохи здав позиції і Renault Logan, а ось Toyota RAV4 піднялася на кілька пунктів. Toyota Camry остаточно вибула зі списку лідерів, а Mazda CX-5 в нього успішно увірвалася.






3 людей
переглядають цей автомобіль