close menu

В цілому підготовка автомобіля до літа не надто відрізняється від зимової. Але все-таки ми рекомендуємо хоча б перед новим сезоном провести ревізію багажника і салону. З аптечкою і вогнегасником все зрозуміло. Розповідаємо, що ще обов’язково має бути в машині за версією Укр-прокат Львів.

  1. Запаска. Тут все очевидно. Багато виробників відразу постачають автомобіль аварійним колесом. Їх ще називають докаткою. Воно не розраховане на довгу експлуатацію і складні умови, але дістатися до автосервісу його буде достатньо.
  2. Базовий набір інструментів. Як мінімум це домкрат, насос і балонний ключ. Але в реальності переважно зручніше купити готовий набір в компактному ящику. Також бажано мати з собою буксирувальний трос на випадок, якщо знадобиться добуксувати машину до найближчого сервісу. Це може допомогти істотно заощадити час і гроші на евакуаторі.
  3. Світловідбивний жилет. Звичайно, влітку темнішає пізно, але це не означає, що вам точно ніколи не доведеться виходити на дорогу в темний час доби. Особливо якщо ви подорожуєте на машині. Світловідбивний жилет – запорука вашої безпеки. Тим більше, компактні сучасні накидки легко ховаються в кишені дверей.
  4. Дріт для прикурювання. Зазвичай вони потрібні взимку, але і влітку можуть стати в нагоді. Це спеціальні кабелі з зажимами, за допомогою яких можна прикурити один автомобіль від іншого.
  5. Запасні лампочки. Не найочевидніша річ, але перегоріла в дорозі лампочка доставить немало клопотів. Тому краще скласти кудись невеликий запас для поворотників, габаритів і фар.
  6. Зарядний пристрій. Бажано заховати в бардачку кілька запасних кабелів і автомобільний адаптер, щоб у міру необхідності можна було зарядити техніку від бортової мережі.
  7. Вода. У машині обов’язково має бути кілька пляшок води, особливо – влітку. Вона врятує не тільки якщо захочеться пити, але і якщо комусь стане погано, або потрібно буде просто вимити руки.
  8. Термокружка. Термокружки і звичайні термоси не тільки зберігають тепло взимку, але і прохолоду влітку. Напої будуть довше залишатися холодними, так що легко врятують від спеки. Ще такі кружки зазвичай дуже щільно закриваються, так що можна не хвилюватися, що щось проллється.
  9. Снеки. Дуже корисно мати в машині невеликий запас їжі на випадок непередбачених пробок або поломок. Снеки знадобляться навіть в місті, не кажучи вже про тривалі поїздки. Тільки влітку потрібно акуратно вибирати ті продукти, які точно не зіпсуються навіть при перегріванні в салоні. Наприклад, горіхи або пластівці. А ось від шоколадних батончиків і цукерок в спеку доведеться відмовитися.
  10. Сонцезахисний екран. Він захистить приладову панель від перегріву і від ультрафіолету. Це зберігає цілісність і працездатність торпеди.
  11. Шторки на бічні стекла. Ще одне дуже корисне придбання для порятунку салону від перегріву. Є компактні акуратні шторки на присосках, які можна повісити на вікна, якщо ви збираєтеся залишити машину в спеку. Заодно вони захистять від сторонніх поглядів.
  12. Автохолодильник. Не обов’язкове, але дуже корисне придбання для літа. У ньому продукти довше залишатимуться свіжими, а напої – прохолодними. Він незамінний при тривалих подорожах. Тим більше, є моделі різних розмірів, з різною кількістю режимів і навіть з різними способами живлення.





4 людей
переглядають цей автомобіль