close menu

Автомобіль на прокат це зручна функція, що дозволяє вирішувати всі свої справи значно швидше в будь-якій точці країни чи навіть світу. Автомобіль давно вже не предмет розкоші, а засіб пересування. Та, беручи авто на прокат, важливо пам’ятати, що неналежний догляд за транспортним засобом, який ви орендуєте, може призвести до штрафних санкцій та додаткових витрат при поверненні авто після завершення терміну оренди.

Часто у договорі оренди автомобіля прописуються вимоги та штрафні санкції, тому важливо уважно його прочитати перед тим, як підписувати.

Щоб уникнути негараздів та в належному стані повернути орендований транспортний засіб, слід дотримуватися простих рекомендацій щодо догляду за авто на період прокату. Що важливо проконтролювати насамперед:

  • Зовнішній вигляд автомобіля та його цілісність;
  • Чистота та цілісність салону авто;
  • Скло, дзеркала та фари;
  • Наповненість паливного бака(якщо ви берете електро авто на прокат, то рівень заряду акумулятора);
  • Відсутність непогашених штрафів.

Найперше, про що варто потурбуватись, це місце для парковки орендованого авто: платна стоянка, оренда місця для парковки. Щоб уникнути примусової евакуації авто, що може призвести до його пошкоджень, краще не паркуватись у місцях, спеціально для цього не призначених. Уникайте сумнівних місць для парковки, де пожвавлений рух транспорту і обмежена кількість місця для маневрів, адже в разі ушкодження автівки іншим учасником руху, ви можете його не знайти, тому оплачувати ремонт доведеться вам.

Дотримання швидкісного режиму та акуратне водіння допоможуть уникнути небажаних зіткнень, подряпин та інших можливих пошкоджень орендованого автомобіля.

Чистота салону важлива не менше, ніж цілісність та охайний зовнішній вигляд автомобіля. Тому не варто їсти, розпивати напої (особливо ті, що містять барвники і можуть зіпсувати оббивку салону) та палити в орендованому авто. В разі, якщо ви цих правил не дотримувались, то необхідно перед поверненням провести хімчистку салону або відшкодувати її вартість.

Під час паркування не забувайте закривати дзеркала авто, щоб уникнути пошкоджень та паркуйтесь обережно, щоб не пошкодити фари й інші освітлювальні елементи та їх захист. Зберігайте безпечну дистанцію під час руху, а паркуючись, не ставте авто під деревами (особливо гіллястими, старими на вигляд або під час сильного вітру).

Коли ви берете автівку на прокат, вам віддають її з повним баком або зарядженим акумулятором (фактичне наповнення бака вказано в акті приймання-передачі автомобіля), а в договорі оренди мусить бути відзначено, з якою кількість пального ви маєте повернути авто після закінчення терміну оренди. Для того, щоб уникнути негараздів під час користування автівкою, уточніть тип пального та його характеристики, а також всі деталі (особливо, якщо ви берете авто на прокат у іншій країні), попросіть порекомендувати найкращу заправну станцію та уточніть ваші дії у разі технічної несправності авто, адже в договорі може бути вказано, що ви не маєте права самостійно виконувати ремонт автомобіля.

Підсумовуючи всі перераховані рекомендації, головне, орендуючи автомобіль, уважно прочитати документи перед тим, як підписати їх і уточнити якомога більшу кількість деталей. Якщо це можливо, то взяти номер телефону менеджера для зв’язку, адже у ситуації з орендованим авто, перед тим як вирішувати будь-яку проблему, потрібно уточнити, чи можете ви це зробити і чи не матимуть ваші дії негативних наслідків.






5 людей
переглядають цей автомобіль