close menu

З того часу, як резиденція Межигір’я стала доступною, там побували тисячі киян. І зовсім не даремно, адже на величезній території можна з цікавістю провести час цілий день! Єдина незручність – це дорога, адже спочатку до парку потрібно дістатися. Але тут ми готові допомогти і надаємо в ваше розпорядження весь великий автопарк «Укр-Прокат» в Києві.

А поки розповімо про Межигір’я детальніше!

З чого все починалося?

Межигір’я – це мальовниче урочище біля Дніпра. Територіально воно знаходиться в Вишгородському районі, в селі Нові Петрівці всього в 14 км від Києва. Раніше тут був чоловічий Спасо-Преображенський монастир, а в 1923 році тимчасово оселився керамічний технікум. Пізніше тут побудували урядову резиденцію, яка в різний час дісталася Станіславу Косіору, Микиті Хрущову, Володимиру Щербицькому і Віктору Януковичу. Саме Янукович остаточно перетворив будівлю і територію в те, що можна побачити зараз.

Тепер це відкритий музей, в якому з 2014 року регулярно проводяться екскурсії. Можна погуляти самостійно, відвідати оздоровчий комплекс, покататися на велосипедах або електрокарах, випити кави, перекусити або навіть позайматися верховою їздою. На території є боулінг, тир, тенісний корт і навіть боксерський ринг.

Що подивитися?

Сама територія комплексу частково нагадує дендропарк Софіївку. На цілих 140 гектарах безліч зелені та квітів, включаючи досить рідкісні види. Численні з них одразу підписані на табличках. А в тіні листя ховаються чарівні скульптури і тихі альтанки.

Головна будівля на території – чотириповерховий будинок. Саме його в народі прозвали Хонкою, тому що так називається фінська компанія, яка відповідала за будівництво. Будинок повністю зроблений з бруса, а біля нього – цілий каскад штучних озер з фонтанами. У водоймах Межигір’я водиться багато риби всіх мастей, але її заборонено виловлювати.

Ресторан Галеон

Плавучий ресторан-корабель став ще однією окремою пам’яткою комплексу Межигір’я. Він розташувався біля берега однойменної затоки на Київському морі. Всередині знаходиться кілька приміщень, оздоблених мармуром, цінними породами дерева, позолотою і кришталем. Є величезний банкетний зал і навіть окремий кабінет. Чого тільки варті одразу три гігантські люстри в ніші на стелі. Між іншим, це справжні витвори мистецтва від іспанського бренду Mariner вартістю понад 90 тисяч доларів за одиницю!

Зоопарк Межигір’я

Окрему цінність представляє місцевий зоопарк, який легко знайти за вказівниками. Він іде у правий бік від центрального входу і вражає розмахом. Крім горезвісних страусів тут живуть лані, муфлони, дикі кабани та інші тварини. Є багато екзотичних птахів – різнокольорових папуг, дроф, красавок. По всій території парку зустрічаються павичі, фазани, лебеді і декоративні види качок. Є навіть окремий фазанарій, де живуть птахи з усіх куточків світу. Іноді серед дерев можна помітити плямистого оленя, хоча зазвичай вони ховаються від відвідувачів.






2 людей
переглядають цей автомобіль