close menu

Кемпінг – знахідка для тих, хто любить подорожувати самостійно. Досить захопити речі і намет, скласти все в багажник – і можна сміливо вирушати на зустріч пригодам. А для зупинок є два варіанти: знайти підходяще місце на природі самостійно або скористатися облаштованими таборами по маршруту.

Відпочинок в кемпінгу має масу переваг. Ось основні з них:

  • Економія. Якщо у вас обмежений бюджет на відпустку, кращого рішення годі й шукати. Навіть якщо зупинятися в організованому кемпінгу з платою за місце і інфраструктуру, це в 4-5 разів дешевше готелів. При цьому в таких кемпінгах зазвичай є кухня.
  • Єднання з природою. Якщо ви любите походи, ліс, свіже повітря і пікніки – відпочинок в кемпінгу припаде вам до душі. Зоряне небо, весела компанія, пісні під гітару біля вогнища, ароматні шашлики – все це у вашому розпорядженні.
  • Користь для здоров’я. Відпочинок на свіжому повітрі – порятунок для жителів галасливих і загазованих міст. Позитивний вплив такої відпустки на організм ви помітите буквально через кілька днів!
  • Сімейних відпочинок. Веселе і захоплююче дозвілля на природі з активними іграми, походами, риболовлею, вилазками за грибами та частою зміною місць приводить у захват юних шукачів пригод.

Підготовка до самостійної автоподорожі

Щоб подорож була комфортною і приємною, до автокемпінгу потрібно підготуватися заздалегідь!

  • Якщо ви вибираєтеся на автокемпінг часто, має сенс облаштувати складну платформу для сну. Так роблять досвідчені мандрівники. Досить плити ДСП або фанери, обрізаної під потрібні вам розміри. Спеціальні ніжки встановлюються в салоні. По суті, виходить каркас для переносного ліжка, який виручить, якщо для спального мішка сиро, холодно або незручно.
  • Якщо не хочете возити зайве, таке ліжко відмінно замінять самонадувні матраци. Вони швидко розкладаються, згортаються в компактний валик і мало важать. Якісні і високоміцні моделі коштують недешево, але зате вони прослужать до 10 років і займають в рази менше місця, ніж згорнутий каремат.
  • Розмістити всі речі, необхідні на кемпінгу, допоможе додатковий багажник на даху авто. Найзручнішими будуть моделі, які відкриваються з обох сторін. І не забувайте про додатковий захист: вбудовані замки часто легко зламати.
  • Автомобільні штори врятують салон від спеки і комах під час стоянки на кемпінгу. Можна купити готові або зробити їх самостійно з натуральної нещільної тканини і затискачів.
  • Тент захистить зупинку на кемпінгу від дощу і палючого сонця. Звичайно, з автомобілем опади не так страшні, але все ж відпочивати ви будете не в машині. Тим більше, встановити тент на авто набагато простіше, а деякі навіть оснащені москітними сітками.
  • Щоб речі в салоні займали менше місця, використовуйте невеликий компресійний насос. З його допомогою зручно пакувати білизну, пледи, змінний одяг і спорядження. У салоні буде набагато більше місця.

Важливий секрет комфортної подорожі – підходящий автомобіль. Місткий, стійкий, комфортний і з хорошою прохідністю. Якщо ваша машина не розрахована на такі умови – не біда. Звертайтеся до нас, і в автопарку «Укр-Прокат» в Харкові ми обов’язково підберемо щось підходяще!






5 людей
переглядають цей автомобіль