close menu

Морози і сніг істотно ускладнюють життя всім водіям. Особливо в останні роки, коли погода стає все більш непередбачуваною. Тому краще заздалегідь подбати і запастися всім необхідним в машині, щоб в разі надзвичайної ситуації відразу бути до неї готовим.

  1. Щітка і лопата. Це найпростіші й очевидні інструменти, які допоможуть в боротьбі зі сніговими завалами. Щітка обов’язково повинна бути зі скребком. А щоб вона не займала багато місця, зверніть увагу на складні моделі з телескопічними ручками. Вони ж гарні для габаритних автомобілів.
  2. Теплі пледи. Компактні дорожні пледи згортаються в невеликі рулони або конверти. Придбати їх можна в туристичному спорядженні. Зазвичай це тонкий і легкий фліс, який при цьому добре гріє. Високотехнологічна сучасна синтетика набагато практичніша за вовну в таких умовах. Пледи будуть незамінні, якщо не пощастить застрягти в снігу або якщо машина зламається по дорозі. Разом з ними варто залишити в багажнику кілька пар теплих вовняних шкарпеток. Особливо якщо часто плануєте міжміські переїзди.
  3. Наповнювач для котячого лотка. Неочевидна хитрість добре знайома досвідченим водіям. Якщо автомобіль пробуксовує на льоду або в снігу, можна засипати під колеса дрібні котячі гранули. Вони частково поглинають вологу і покращують зчеплення. А значить в рази зростає шанс благополучно виїхати самостійно, не чекаючи допомоги і буксира.
  4. Антибуксуючі траки. Вологопоглинаючі наповнювачі – це побутова альтернатива. Все ж краще і надійніше заздалегідь обзавестися професійними антибуксуючими траками. Це спеціальні решітки з морозостійкого матеріалу, які допоможуть виїхати зі снігу або ожеледі.
  5. Силіконовий спрей. Він використовується для обробки гумових ущільнювачів в багажнику і на дверях. Завдяки йому вони не перемерзають, довше служать, а двері так само легко відкриваються, незалежно від погоди за вікном.
  6. Передпусковий опалювач. Це сучасне пристосування, актуальне морозними зимами. Хоча воно обійдеться недешево, зате значно скорочує вірогідність поломок. Пристрій особливо актуальний для дизельних автомобілів і для бензинових двигунів з холодним стартом. Водій програмує запуск по годиннику і механізм прогріває систему ще до того, як власник сяде за кермо.
  7. Пусковий інвертор. Ще одна технічна хитрість, яка допоможе, коли машина не заводиться в сильний мороз. На холоді акумулятор швидше розряджається, тож встежити за його потужністю складніше. В такому випадку інвертор від частково зовнішній зарядний пристрій для телефону: він додасть потужності. Від нього ж можна заряджати смартфон, планшет чи інші гаджети.
  8. Розморожувачі. Ціла серія спеціалізованих пристроїв допоможе, якщо та чи інша частина автомобіля вже покрилася льодом. Особливо затребувані розморожувачі для замків та для лобового скла.
  9. Антифриз в омивачі. Мокрий сніг, ожеледь, бруд з дороги, хімічні реактиви, вічна каша під колесами – все це так чи інакше опиняється на склі. Якщо не подбати про незамерзаючу рідину в бачку омивача заздалегідь, доведеться постійно зупинятися і протирати скло вручну.
  10.  Крісла з підігрівом. Спеціальні накидки на сидіння незамінні в автомобілях, в яких немає вбудованого підігріву. Більшість моделей універсальні і підходять для будь-яких салонів. А коштує така покупка недорого – вже точно дешевше передпускового підігрівача.
  11. Відеореєстратор. Відеореєстратор не допоможе зігрітися або вибратися із замету. Але взимку завжди зростає кількість аварійних ситуацій і аварій на дорозі. А відеозапис допоможе відновити події і підтвердити свою правоту.

Перед початком холодів виробники автомобілів рекомендують плановий техогляд. Крім заміни гуми варто перевірити акумулятор, відремонтувати і зарядити його, очистити всі клеми, переконатися в справності інших систем.

А щоб просто орендувати автомобіль взимку, влітку або в будь-яку іншу пору року, звертайтеся до нас! Компанія «Укр-Прокат» пропонує орендувати авто в Одесі на будь-який смак, бюджет і під будь-які завдання.






3 людей
переглядають цей автомобіль