close menu

Якщо ви плануєте відпустку, подорож, відрядження або просто довгу поїздку, важливо бути впевненим, що автомобіль точно не підведе в дорозі. Особливо враховуючи, що в дорозі може статися все, що завгодно. Потрібно мінімізувати ризики. Розповідаємо, з чого почати перевірку машини перед поїздкою і про що ні в якому разі не можна забувати.

Гальмівна система

Це найважливіший критерій безпеки в дорозі. Саме несправність гальмівної системи – одна з найпоширеніших причин аварій. Потрібно проконтролювати ступінь зносу колодок і стан амортизаторів. Це безпосередньо впливає на керованість і безпеку за кермом. Рекомендується змінити гальмівні колодки, якщо вони зношені на 50%. А особливо якщо ви плануєте їхати по гірській місцевості.

Перевірка коліс

Обов’язково перевірте тиск в шинах і їх стан в цілому. Рекомендується також проконтролювати балансування. В середньому його потрібно робити кожні 10 тисяч кілометрів, інакше це призводить до зносу ходової автомобіля і до підвищеної витрати палива. Неправильний тиск тягне за собою все ті ж наслідки, а крім того – позначається на керованості машиною. Що стосується стану протектора, не варто вирушати в далеку дорогу, якщо глибина протектора менша за 3 мм.

Технічні рідини

Сюди відносяться всі технічні рідини – охолоджуюча, гальмівна, моторне масло і рідина гідропідсилювача керма. Приділіть окрему увагу якості масла для автоматичної коробки передач, тому що в основному вони досить вимогливі і чутливі. Якщо ви не пам’ятаєте, коли була остання заміна, або стан масла залишає бажати кращого, має сенс його замінити, щоб посеред дороги коробка не зламалася. Тим більше, її ремонт досить довгий і витратний.

Розвал-сходження

Діагностика розвал-сходження визначає кут установки коліс. Якщо він порушується, машина втрачає в керованості. Змінюється кут зіткнення з дорогою, зростає сила тертя і опір, колеса швидше зношуються, машину складніше вести, а паливо прогорає набагато швидше. До речі, вірний симптом відхилення від норми – коли одна сторона протектора стерта сильніше за іншу.

Світло фар

Це теж потрібно обов’язково перевірити, незалежно від того, куди ви вирушаєте. Все одно вам напевно доведеться їздити в темний час доби, і дуже важливо, щоб дорога була добре освітлена. Крім того, збитий кут світла призводить до того, що ви будете сліпити водіїв на зустрічній смузі.

Фільтри

Також рекомендуємо перевірити і в разі потреби змінити паливний і повітряний фільтр перед поїздкою. Вони недорогі, і це в будь-якому випадку витратний матеріал, який вимагає періодичної заміни. Краще зробити це заздалегідь, щоб в процесі уникнути зайвого клопоту. Тим більше, з новими фільтрами машина споживає менше палива.

А якщо ви не хочете займатися всіма технічними питаннями самостійно – теж не проблема. Ви можете просто орендувати машину у нас. В автопарку «Укр-Прокат» в Києві є моделі на будь-який смак, а про перевірку подбаємо ми!






7 людей
переглядають цей автомобіль