close menu

Все більше людей віддають перевагу тривалим подорожам на автомобілі. Це дає свободу дій, дозволяє гнучко змінювати плани і зупинятися де завгодно без прив’язки до автобусів, потягів і перельотів. Але щоб відпочинок дійсно був приємним і безпроблемним, потрібно заздалегідь подбати про підготовку.

Обов’язково візьміть з собою:

  • Документи. Крім водійських прав вам знадобиться свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, паспорт, страховка та інші папери, в залежності від вашого маршруту.
  • Ключі. Обов’язково сховайте в речах запасні ключі від автомобіля, якщо раптом ви втратите або забудете всередині закритої машини основні.
  • Готівка. Не забудьте подбати про запас готівки, незалежно від того, куди ви прямуєте. Якщо вам знадобиться щось оплатити на заправці або в сервісі далеко від міста, там може просто не виявитися терміналу для банківської карти.
  • Інструменти і витратні матеріали. Крім запасного колеса не зайвими будуть запасні рідини, ремонтний герметик і термостійкий скотч, ключ, домкрат, насос для шин, запасні лампи, ліхтар, хомути, буксирувальний трос. Все це допоможе усунути перші неполадки і безпечно дістатися до найближчого автосервісу, якщо ви застрягнете посеред траси далеко від міста.
  • Аптечка. Зараз продаються готові і вже укомплектовані автомобільні аптечки. Але можете зібрати свою самостійно. В основному, вам знадобляться знеболюючі, антигістамінні, жарознижуючі і протизастудні засоби, антисептики, перев’язувальні матеріали, препарати для шлунку і ліки, якими користуєтеся особисто ви.
  • Ліхтарик. Бажано – налобний. Він стане в нагоді під час нічних зупинок. Особливо, якщо вночі ви зіткнетеся з поломкою або будь-якими іншими проблемами.
  • Автомобільний інвертор. Це зарядний пристрій, який перетворює автомобільний струм в звичайний змінний. Підключіть його до прикурювача, і ви зможете легко заряджати телефони, планшети, ноутбуки або відеокамери.

Заздалегідь продумайте, що ще може знадобитися вам в поїздці. Наприклад, список значно розширюється під час відпустки з дітьми. Як мінімум, знадобиться спеціальне дитяче крісло.

Підготовка автомобіля

Потрібно продумати не тільки, що взяти з собою в поїздку, а й подбати про стан автомобіля. Зверніть увагу на такі нюанси:

  • Технічне обслуговування ходової частини і двигуна;
  • Перевірка і долив рідин, заміна масла в двигуні і коробці передач;
  • Постачання транспортного засобу набором запасних і витратних матеріалів.
  • Перевірка запасного колеса.

Перед поїздкою краще заповнити бак. Також не завадить відеореєстратор, який збереже всі дані про мандрівку. Максимальна деталізація властива моделям з технологією HDR і Super HD. Корисними будуть і додаткові опції: контроль швидкості, нагадування про включення фар в умовах поганої видимості та інші корисні додатки.

Це займає час і сили, але цим не доведеться займатися самостійно, якщо орендувати автомобіль в Одесі, який вже пройшов сервісне обслуговування. Саме такі машини ви знайдете в нашому автопарку. Всі моделі, які пропонує компанія «Укр-Прокат», регулярно перевіряються і контролюються, щоб ви могли не турбуватися про дрібниці під час подорожі.






3 людей
переглядають цей автомобіль