close menu

Традиційні святкування в Західній Україні набувають абсолютно особливого колориту. Мало де так само цінують і бережуть звичаї та обряди, як у Львові. Адже не дарма саме сюди подорожують на Різдво, Великдень, і звичайно ж на Івана Купала.

По всьому місту проводяться костюмовані вистави та квести. Всюди розгулюють аніматори, проходять невеликі локальні концерти, організовуються фотокуточки. Особливо багатий на цікаві локації центр міста.

Під час літніх купальських фестивалів львів’яни та гості зможуть не тільки зануритися в атмосферу містичного свята, а й освоїти нові навички: навчитися вибирати трави і плести вінки, створювати ляльок-мотанок, збирати арома-мішечки. І все це під традиційні купальські пісні і хороводи.

Традиційні святкування

Основне місце зборів городян на Івана Купала – Шевченківський гай. У Музеї народної архітектури та побуту щорічно проводяться театрально-костюмовані заходи, постановки, тематичні екскурсії та квести. Всі бажаючі зможуть дізнатися про стародавні купальські традиції і звичаї та в повній мірі відчути на собі чарівну атмосферу свята.

Горіховий Гай – ще один львівський парк, де традиційно збираються святкувати Івана Купала. Велика територія розділена на дві частини залізницею. У парку є озеро і струмок, адже вважається що на Купала будь-яке водоймище стає священним. Вся нечисть виходить з води на поверхню, і вода набуває магічних властивостей.

Традиційно радує на купальські свята ландшафтний парк Знесіння. Всього в 20 хвилинах від центру збереглася унікальна природна пам’ятка з дивним ландшафтом, флорою і фауною. Збереглися тут і історико-культурні пам’ятки. Звісно, святкування Купала в такому колоритному оточенні – це завжди особлива атмосфера.

Запальні вечірки

Численні львівські організатори влаштовують тематичні заходи і вечірки. Інформація про них зазвичай з’являється ближче до дати, але вже можна починати планувати час.

Наприклад, в минулому році тематичну «Укротеку» влаштовував клуб Picasso. В Галереї Лицарів пройшла вечірка «Купальська ніч». На терасі! FESTrepublic проходив Івана Купала Сансет. Навіть у Львівському кіноцентрі влаштували захоплюючу Купала Night.

Не відстають ресторанчики та кав’ярні. Ближче до Купала ви напевно знайдете в багатьох з них незвичайні пропозиції і нові позиції в меню. Адже Львів не дарма один з найважливіших гастрономічних центрів України.

Куди поїхати на Івана Купала?

У 2019 знову пройде традиційний тематичний фестиваль біля закарпатського Подобовця біля водоспаду Шипіт. Щорічно там збирається неформальна молодь, щоб відпочити на природі далеко від міських клопотів.

Якщо ви любите наметові містечка, гітару біля вогнища, веселі хороводи і нові знайомства – вам саме туди! Правило фестивалю тільки одне: дбайливе ставлення до природи навколо.

А щоб під час свят не турбуватися через транспорт, поїздки і дорогу, куди простіше відразу орендувати автомобіль у Львові. Для цього звертайтеся до нас! Компанія «Укр-Прокат» пропонує різні моделі, гнучкі умови та вигідні ціни.






7 людей
переглядають цей автомобіль