close menu

Якість доріг – вічне питання, яким задається кожен автолюбитель. Але де в світі жити добре? Які країни можуть похвалитися дійсно бездоганним покриттям? Розповідаємо!

  • Нідерланди. Незважаючи на здебільшого рівнинний рельєф, з будівництвом доріг тут теж проблеми. Це все через велику кількість мостів і річок. Але проектувальникам вдалося вирішити задачу навіть для простих односмугових другорядних трас. До речі, зборів за швидкісні дороги в Нідерландах немає.
  • Фінляндія. Незважаючи на свій непростий клімат і складний болотистий грунт, Фінляндія все одно може похвалитися дорогами високої якості. Тут про них піклуються не тільки комунальні служби, а й приватні компанії. Для будівництва використовується особлива технологія, і займаються ним тільки експерти з цілим комплексом перевірок і вимірів.
  • Оман. Ідеальне покриття укладається під суворим наглядом іноземних спостерігачів. В транспортну мережу в Омані щорічно вкладають величезні гроші. В процес включається не тільки держава, а й зацікавлені нафтові магнати.
  • Швейцарія. Місцеві дороги примітні не тільки якісним покриттям, але і широкою мережею з численними складними розв’язками. Можна легко і без труднощів дістатися до найвіддаленіших куточків і на схили Альпійських гір. Але швидкісні шосе – платні.
  • Австрія. Непростий рельєф не вплинув на якісну і рівномірну щільну дорожню мережу. Міськими магістралями не поступаються дороги в селах і на складних небезпечних ділянках.
  • Німеччина. Навіть старі німецькі дороги відомі на весь світ своєю якістю. Це пояснюється тим, що будували їх капітально і з урахуванням ваги і потужностей військової техніки. Тому сучасні легкові авто для місцевих трас – буквально піщинка.
  • Португалія. Тут складна транспортна система зі звичайних доріг і швидкісних трас, але всі вони – бездоганної якості. І це при тому, що дійсно великих шосе в країні дуже мало, а більшість доріг – другорядні. У будівельних і ремонтних роботах обов’язково бере участь контрольна експертна бригада.
  • Сінгапур. Тут – одна з найсучасніших, складних і розгалужених дорожніх мереж, адже будували її недавно і за великі гроші. Дороги займають близько 12% площі країни, а транспортне навантаження розподілено так, щоб максимально уникнути проблем з трафіком. Освітлення, розмітка, інформаційні екрани – все це спрощує життя водіям.
  • Франція. Франція примітна цікавим поділом доріг на класи, кожному з яких властиві свої риси і типи покриття. Тут – понад мільйон кілометрів доріг, що не заважає їм залишатися одними з кращих в світі.
  • ОАЕ. Емірати знову відзначилися, адже за численними експертними оцінками саме тут найкращі дороги в світі. У всіх автомагістралях – мінімум по три смуги в кожну сторону, потенційно небезпечні ділянки огороджені роздільниками, а планування максимально зручне і безпечне для водіїв.

Хоча нам поки далеко до бездоганності доріг, все-таки поїздку можна зробити максимально комфортною. Для цього потрібно тільки правильно підібрати машину – від маленького компактного смарта для міста до великих сімейних позашляховиків або презентабельних авто преміум класу. І все це є у нас! Вибирайте в каталозі «Укр-Прокат» в Харкові або звертайтеся до наших консультантів!






6 людей
переглядають цей автомобіль