close menu

Планування маршрутів в погано знайомому або зовсім новому місті – це завжди ряд закономірних труднощів. Громадський транспорт не завжди зручний, потрібно розбиратися з його маршрутами і пересадками, враховувати години пік, проблемні ділянки дороги та інші місцеві особливості. Удвічі складно – різко міняти плани на ходу. Це доставляє масу проблем, будь то довгоочікуваний відпочинок або робоче відрядження.

Вирішити всі складнощі разом допоможе оренда автомобіля. Щоб приблизно окреслити собі план, краще заздалегідь врахувати розташування основних об’єктів.

Вокзал, аеропорт і автовозкал

Харківський вокзал, він же Південний вокзал і Харків-Пасажирський, знаходиться в Холодногірському районі. Це один з найважливіших транспортних вузлів східної України. З громадського транспорту тут ходять трамваї, тролейбуси, маршрутні таксі, поруч є метро, ​​а також тут проходять міжміські автобусні маршрути.

Міжнародний аеропорт «Харків» розташований в межах міста, в 12 км на південь від центру. Це найбільший аеропорт східної України. Його будівля була побудована в 1954-му році. У 2008-му він переданий в оренду компанії «Нью Системс АМ». З тих пір відкрився ще один термінал, з’явилися телетрапи і нова диспетчерська вишка, оновилася система обслуговування. Наземним обслуговуванням займається швейцарська компанія Swissport, яка також обслуговує Бориспіль.

Центральний автовокзал знаходиться неподалік від станції метро «Проспект Гагаріна» та залізничної станції «Харків-Левада». Через нього проходять майже всі міжміські автобуси.

Відстань від аеропорту до вокзалу – 12 км. Від вокзалу до автовокзалу – 4 км, а від автостанції до аеропорту – 8,5 км.

Майдан Конституції

Майдан Конституції – одна з головних і найстаріша площа Харкова. Вона була заснована ще в 1659-му році під час будівництва Харківського Острога. Разом зі сквером вона займає 4 гектари. Тут збереглося багато пам’яток різних періодів і часів.

Відстань до майдану Конституції від аеропорту – 10,2 км, від вокзалу – 2,5 км, а від автовокзалу – 2 км.

Сумська вулиця

Сумська вулиця – головна вулиця Харкова. Історично саме через неї проходив шлях на Суми ще в 17-му столітті. Тут теж збереглося багато історичних будівель і пам’яток.

Сумська вулиця з’єднує майдан Конституції з парком ім. Максима Горького. Відстань від площі до парку – трохи більше 3,5 км. До Лісопарку – більше 6 км. Там Сумська вулиця переходить в Білгородське шосе.

Французький бульвар

У Харкові досить торгових центрів для покупок. Один з найпопулярніших і найбільших – Французький бульвар загальною площею понад 66 тисяч квадратів. На 5 поверхах понад 170 магазинів, 15 розважальних центрів, десятки кафе і ресторанів на фудкорті, дворівневий паркінг та різноманітні розваги, декорації і навіть міні-копія Ейфелевої вежі.

Відстань до Французького бульвару від вокзалу – 8 км, від аеропорту – 12 км, від автовокзалу – близько 5 км, а від майдану Конституції – приблизно 5,5 км.

А щоб заощадити час і не витрачати нерви на громадський транспорт, компанія «Укр-Прокат» пропонує автомобілі в оренду в Харкові. У нашому автопарку – Peugeot 107, VW Polo, VW Polo Cross, VW Polo Sedan, VW Jetta, Toyota Corolla, Ford Mondeo, Skoda Octavia A7, Suzuki Vitara, Chevrolet Malibu, Toyota Camry, VW Tiguan, VW Touareg. Всі моделі, їх вартість та умови оренди представлені на сайті.






3 людей
переглядають цей автомобіль