close menu

Різдво – особливий час, і хочеться отримати від нього побільше вражень і заряд бадьорості. Особливо – в такий непростий рік. З поїздками в екзотичні країни поки складно, тож ми в «Укр-Прокат» розібралися, де і як відзначити Різдво в Харкові.

Різдвяні перетворення

Харків повністю перетворюється ще задовго до свят. І з кожним днем ​​він стає тільки яскравішим і експрессивнішим. Головна ялинка традиційно знаходиться на площі Свободи. Її прикрашає сяюча гірлянда, і всюди панує атмосфера Різдва. Завжди є фотозони, багато казкових персонажів і навіть Дід Мороз, якому можна загадати своє бажання.

Новорічні ярмарки

Новорічні ярмарки в Харкові завжди вражають розмахом. Основний знаходиться на площі Свободи біля ялинки, але ярмарки поменше зустрічаються по всьому місту. Крім вражаючого вибору і атмосфери, тут ще приємні ціни. Те ж саме стосується фудкортів. До речі, кілька років тому головна різдвяна ярмарка отримала статус міжнародної. Дуже красиво виглядають лавки, оформлені в стилі маленьких дерев’яних будиночків. Звідси неможливо піти без різдвяного настрою і покупок!

Арт-завод «Механіка»

На території арт-заводу «Механіка» завжди проводиться щось цікаве! Це відмінний вибір, де зустріти Різдво великою компанією або родиною. Тут теж багато фотозон, можна брати частування з собою, і є багато різних розважальних зон. Крім того, там регулярно проводяться цікаві виставки. Наприклад, «Планета динозаврів».

Нічна прогулянка

У Харкові не люблять нудьгувати. Тож якщо ви не знаєте, чим зайнятися на Різдво – просто виходите на вулицю. З усіх боків зустрічаються святкові ходи, маленькі вуличні концерти, театралізовані вистави. А відпочити і погрітися можна в одному з численних закладів Харкова. Правда, на свята краще бронювати місця заздалегідь. Хоча можна просто взяти гарячий коктейль з собою.

Різдво в парку

Вогнями обростає не тільки центральна площа, а й міські парки. Вже наскільки вони гарні при світлі дня, але ввечері вони перетворюються в окремі казкові царства. Насамперед обов’язково пройдіться від площі Свободи по Парку ім. Шевченко. Він же – колишній міський сад. Він знаходиться в самому центрі міста, так що не потрібно навіть спеціально їхати.

Центральний міський парк імені Горького взагалі називають українським Діснейлендом. І це дійсно унікальний парк атракціонів і розваг для нашої країни. Чого варте одне 55-метрове оглядове колесо. А ще тут є багато майданчиків для спортивних активностей, інші атракціони і навіть канатна дорога. До речі, канатна дорога веде до старому ботсаду, а нині – Саржиного Яру, який за останні роки чудово перетворився за проектами кращих архітекторів і ландшафтних дизайнерів.

Активне Різдво в Харкові

Якщо ви віддаєте перевагу активному дозвіллю – в передмісті Харкова є справжній гірськолижний комплекс з промовистою назвою «Харківська Швейцарія». Звичайно, траси тут не дуже великі – до 400 м. Але зате вони дуже акуратні і доглянуті, тут хороша інфраструктура і сервіс. Є схили з різним ухилом, так що для новачків взагалі ідеально. Ну і тим більше це відмінний вибір, щоб відзначити Різдво.






4 людей
переглядають цей автомобіль