close menu

Навіть найохайніші автомобілісти рано чи пізно стикаються з плямами в салоні. Особливо з плямами від їжі, від яких ніхто не застрахований. Але як їх позбутися, щоб не зіпсувати оббивку? Ми в «Укр-Прокат» в Києві вже з’ясували основні проблеми та секрети.

Звичайно, завжди можна звернутися до сервісу або спеціальної хімчистки. Іноді це набагато раціональніше, якщо є ризик зробити ситуацію ще гіршою, якщо у вас немає часу або ви просто не хочете витрачати на це сили. Але є інші методи. Ділимося найкориснішими порадами!

  • Завжди зберігайте в машині паперові рушники або ганчірку та серветки для миття вікон. Це допоможе відразу ж позбутися залишків пролитої рідини або плями від їжі. У такому разі пізніше вивести пляму буде набагато легше.
  • Регулярно пилососте салон. Рано чи пізно пил і дрібне сміття проникають в оббивку і чіпляються за її волокна. Позбутися їх потім набагато складніше, через що салон виглядає неохайним навіть відразу після прибирання.
  • Щоб позбавитися від сухих плям, спочатку переконайтеся, що вони точно сухі. Потім видаліть максимум забруднення звичайною щіткою, зберіть пилососом зі спеціальною насадкою, і вже потім скористайтеся засобом для виведення плям.
  • Найчастіше в салоні залишаються кавові плями. Ну як відмовити собі у чашці кави по дорозі? Щоб видалити кавову пляму, спочатку промокніть її серветкою. За можливості крапніть звичайною водою і продовжуйте вимочувати, щоб максимально позбутися кольору. Далі на допомогу прийде звичайний засіб для чищення килимів.
  • Універсальний засіб для плям – чверть склянки соди на склянку води. Не потрібно терти – промокніть пляму губкою в цьому розчині. Коли здасться, що місце досить чисте – посипте ділянку сухою содою та трохи витріть. А коли вона висохне – пропилососьте. Це допоможе додатково видалити запахи.
  • Ніколи не заливайте будь-які плями водою у великій кількості. Чим глибше вона вбереться в сидіння разом із забрудненням – тим складніше потім позбутися плями.
  • Для екстреного видалення надмірної вологи, а заодно і запахів чудово підходить силікагелевий котячий наповнювач. Можна засипати його в звичайну нейлонову панчоху і вимокати пляму.
  • Позбутися стійких плям допоможе розчин чверті склянки аміаку на склянку води. Використовуйте мікрофібру або м’яку щітку, але не тріть занадто інтенсивно. Дійте акуратно, поки пляма не зійде. Цей спосіб особливо гарний для пластикових частин панелі приладів.
  • Якщо у вас шкіряний салон, він не застрахований від плям. Головне – протерти його негайно. Тут краще не використовувати саморобні засоби, і особливо абразиви. Обзаведіться спеціальним миючим для шкіри, тим більше його вистачить надовго.
  • Для чищення вінілу підходить звичайний засіб для миття посуду. Додайте кілька крапель у ємність із водою, перемішайте і протирайте покриття чистою ганчіркою у цьому розчині. А потім відразу ж протріть іншою сухою ганчіркою або серветками.
  • Завжди обробляйте салон автомобіля захисними засобами. Наразі є спеціальні серії для різних типів покриття. Вони візуально освіжають матеріал, а ще відштовхують вологу і бруд.





3 людей
переглядають цей автомобіль