close menu

Основне призначення спойлерів – поліпшення аеродинамічних властивостей автомобіля. Це особливо явно проявляється на високій швидкості, від 80 км/год, коли і починає повною мірою діяти сила аеродинаміки. Крім того, вони роблять дизайн більш сучасним, в дусі спорткарів. Але і спойлери бувають різними. Тому ми в «Укр-Прокат» розібралися в особливостях різних форм і конфігурацій, і готові поділитися.

Види спойлерів за місцем установки

Найчастіше зустрічаються моделі для багажників, але це не єдиний варіант. Розглянемо всі поступово.

  • Задні спойлери потрібні для машин із заднім приводом. Саме вони встановлюються на багажник і підвищують якість зчеплення авто з дорожнім полотном. Ефект досягається за рахунок впливу на вісь притискної сили під час руху.
  • Передній спойлер встановлюється знизу переднього бампера. Він частково зрізає потік повітря під машиною і теж поліпшує зчеплення. А ще сприяє охолодженню колодок, гальмівних дисків, барабанів і радіаторів.

Крім того, є окремі спойлери на дах і дифузори, які кріпляться між елементами кузова або над днищем. За способом монтажу спойлери можуть бути на опорах, на клею або на двосторонньому скотчі. Для установки опор потрібні болти і шурупи. Такі способи установки ще називають жорсткими і м’якими, відповідно.

Важливо розуміти, що монтаж – відповідальна справа. Інакше при неправильній установці результат може бути зворотним, і аеродинамічні властивості автомобіля стануть тільки гірше. А це безпосередньо позначається на безпеці руху, керованості і витраті палива.

Спойлери або антикрило?

Спойлери часто плутають з антикрилом, але це не зовсім одне й те саме. Антикрило створює притискну силу за рахунок тиску повітря. Конструктивно воно встановлюється на дві стійки з перемичкою, а ось спойлер щільно прилягає до багажника. Щоб повітря правильно обтікало антикрило, цей зазор необхідний.

У спойлера інше призначення. Його завдання мінімізувати завихрення повітряного потоку, коли він проходить з поверхні даху або багажника. Це сприяє набору швидкості і зменшенню витрати палива. До речі, на відміну від більш стандартизованого антикрила, спойлери потрібно вибирати під конкретну модель автомобіля.

З яких матеріалів виготовляють спойлери?

Сучасні спойлери роблять з різних видів пластику і карбону. Пластикові дешевші, але вони не такі довговічні і гірше переносять перевантаження, високі температури і складні дорожні умови. Їх термін служби може обчислюватися місяцями, а не роками. Те ж стосується склопластику, а ось ABS-пластик звичайно демонструє себе кращим і міцнішим. Карбонові спойлери в цілому більш якісні і надійні, але вони дорожчі. Крім того, є алюмінієві спойлери. Вони теж досить довговічні і хороші.

Універсальні або модельні спойлери?

Як ми вже сказали, спойлери потрібно вибирати під конкретну марку автомобіля. Причому з урахуванням року випуску та інших деталей. Окремий момент – підбір кольору тон в тон до кузова. Для цього бажано знайти код відтінку в сервісній книжці.

Є універсальні набори, які підходять для різних автомобілів. Але переважно на універсальності і закінчуються їх переваги, тому що модельні серії естетичніші.






6 людей
переглядають цей автомобіль