close menu

Звичайно ж, по можливості за кермом краще не їсти взагалі. Але все-таки іноді така необхідність виникає. У такому випадку потрібно вибирати ті продукти, які будуть мінімально відволікати в дорозі і не зіпсують поїздку в цілому. Наприклад, важка їжа викликає сонливість і знижує концентрацію, жирна – може викликати розлад шлунку, а солона – постійну спрагу.

Щоб вам не довелося експериментувати самостійно, ми в «Укр-Прокат» вже все з’ясували!

Фрукти та овочі

Овочі і фрукти майже не займають місця, не швидко псуються, а ще – це вітаміни і простий спосіб втамувати спрагу. Головне вибирати ті овочі і фрукти, які зручно їсти, не відволікаючись. Наприклад, соковитий шматок кавуна явно не підійде, а ось банан або огірок – цілком. Персики і великі помідори краще не брати, тому що вони можуть текти і відволікати, а ось яблука і помідори черрі знадобляться. Зверніть увагу на сливи, абрикоси, груші, дрібні огірки-корнішони і бейбі-моркву.

Апельсини і мандарини краще їсти тільки на парковці. Як і інші продукти, які потрібно чистити. Малина дуже м’яка і легко давиться, у вишні кісточки. А ось полуниця або чорна смородина не доставляють таких клопотів. Більш того, вважається, що вони підвищують швидкість реакції. Такий же ефект приписують свіжій зелені.

Бутерброди, хот-доги, гамбургери і шаурма

Прості тонкі бутерброди або паніні цілком зручні, щоб швидко з’їсти щось однією рукою. А от про багатоярусні сендвічі, бургери і відкриті бутерброди не може бути й мови. Хот-доги теж краще брати французькі, а не звичайні. І уникайте соусів і масла. По-перше, вони швидко псуються, якщо у вас немає холодильника. А по-друге, можуть текти і відволікати.

Дуже зручно брати в дорогу роли, шаурму, буріто та інші подібні страви. Рецепт чогось, з усіх боків загорнутого в лаваш, є майже в будь-якій кухні світу. Також підійдуть коржі з начинкою і гриби. Але тут важливо щоб умовна шаурма обов’язково була невеликою, і її не довелося тримати двома руками. І щоб з неї нічого не текло і не випадало, тому варіанти з кіосків по дорозі не підійдуть.

Снеки

Печиво, крекери, галети, горіхи, сухофрукти – все це у вашому розпорядженні. Зверніть увагу на всілякі батончики, на кшталт протеїнових або білкових. Такий перекус майже не відволікає і швидко насичує. Ті ж галети завжди додавали в солдатський пайок. Єдине – уникайте насіння і горіхів, які потрібно чистити. Або начистіть їх заздалегідь. І не зловживайте сухофруктами, на кшталт чорносливу, тому що це може спричинити проблеми зі шлунком.

А от шоколаду і цукерок краще уникати. Вони дійсно добре рятують від почуття голоду, але це відчуття досить оманливе. Крім того, солодощі таять, викликають спрагу, а іноді після них ще і захитує.

Бульйон і суп

Бульйон або легкий суп в термосі – кращий друг автомобіліста. Зараз навіть є термокружки, які працюють від прикурювача. А коли запаси вичерпаються, виручать швидкорозчинні супи і пляшка води. Звичайно, це не сильно корисно, але в екстреній ситуації дуже до речі.

Напої

Як не дивно, гарячий чай і кава для бадьорості за кермом – погане рішення. У це складно повірити, але статистика ДТП, які сталися через проливання на себе гарячого напію, разюча. Крім того, хоч кава і бадьорить на час, потім відкат буде ще сильнішим.

З кисломолочними продуктами все неоднозначно. З одного боку, йогурти дуже зручно упаковані, досить ситні, корисні і смачні. З іншого – вся молочна продукція відноситься до групи підвищеного ризику з точки зору можливих отруєнь. Якщо все-таки зважитеся брати йогурти, то тільки при наявності холодильника.






6 людей
переглядають цей автомобіль